Skapa Leka Lyssna

En hyllning till människans skaparkraft.
Om den lekande, skapande, människan.


En upplevelseutställning full av möjliga lek-­ och skapande upplevelser för småbarn, skolbarn, unga och vuxna. För vuxna att få förståelse och djupare insikt om tillit, skapandets och lekens betydelse för hållbar utveckling.

Här bjuds näringsliv, offentlig sektor och civilsamhälle in för upplevelser och samtal om tillit och förändringskraft. I samband med utställningen arrangeras fortbildningsdagar och barn från kommunens förskolor och skolor bjuds in till lek och skapande. Och framför allt bjuds allmänheten in till en stor familjedag som final.

Den mobila utställningen har besökts av över 6000 personer i alla åldrar på bland annat; Artipelag Stockholm, Världskulturmuseet i Göteborg, Burlövs kommun, Lilla Edet och Järvsö.

Vill du att utställningen kommer till din ort?

Royal Park Stockholm

Tillitsverket samverkar med Royal Park, Stockholm. Intill natursköna Hagaparken har vi skapat en filial där utställningen står när den inte är på turné. Förutom lekdagar och familjearrangemang erbjuder vi ledarskaps- och fortbildningsdagar samt lekdagar för skolor och förskolor.


Mer om utställningen

Upplevelseutställningen var vårt sätt att redovisa insikter och erfarenheter från Arvsfondsprojektet “Tillitsverket - den högre hjärnans försvarare” och på samma gång bjuda in till upplevelser av skapande och lek. Själva processen, att skapa utställningen, var ett sätt att undersöka den skapande kraften. Att söka det skapande ger en annan stämning, inställning än det pragmatiska resultatet. Det handlar om att söka glädje, skönhet, sanning och mod.
Filmen “Den skapande människan” gjordes under denna process.

Skapa Leka Lyssna på din ort

Hur skulle programmet på din ort se ut? Upplägget skräddarsys utifrån önskemål och förutsättningar. Bland möjliga målgrupper och programpunkter finns: BARNFAMILJER, framförallt under helger då det bjuds sagolek, teaterlek, skapande, bygglek och balansbana. Inspirationsdagar för PEDAGOGER och Tillitsdagar med fokus på samverkan för tjänstemän och ledare.

 
 

Kontakt för mer info och bokning

Lisa Björfors Freudendahl
lisa@tillitsverket.se