Back to All Events

FAMILJEHELG PÅ ARTIPELAG


  • Artipelag 1 Artipelagstigen Gustavsberg, Stockholms län, 134 40 Sweden (map)

En helg fylld av lekar, sagor och skapande äventyr för hela familjen när Tillitsverkets upplevelseutställning LEKA, SKAPA, LYSSNA gästar Artipelag. Utställningen bjuder in till upplevelser om den lekande, skapande människan. Insikter för tanken, känslan och kroppen, för barn och vuxna tillsammans. Och för vuxna att än mer förstå lekens och skapandets betydelse för människan.

Under helgen kommer fem olika upplevelsehus finnas representerade inne i Artipelag Artbox.

TILLITSVERKSHUSET
Här finns vår historia, vår intention och vision.
Bilderna vill ge en upplevelse, texterna bjuder in till förståelse.
Tillitsverket vill verka för att stärka tilliten och öka medmänskligheten. Vi samlar och sprider kunskap om leken och skapandets betydelse för positiv mänsklig och samhällelig utveckling.

SAGO OCH LEKHUSET
Välkommen in i sagans magiska värld. Låt dig inspireras och förundras. Låt bilder, färger, sagor och ord ta dig med till fantasins värld där allt är möjligt.
Kan det goda segra så som i sagan?

TEATERLEKHUSET
Här bjuds vi möjligheten att uppleva varandra på nya sätt och öva inlevelse och samverkan med andra. Att förändras och fantisera är viktigt för socialt skapande och tänkande, hos både vuxna och barn.
Att våga stå för och vilja visa sig. Pröva nya roller. Vem blir du efter ett besök i teatergarderoben? Utklädsel och lek blir till härliga happenings och framträdanden.

SKAPANDEHUSET
Här vill vi visa på den skaparkraft som finns i oss alla. Varenda människa föds med en inneboende skaparkraft, en vilja att göra nytt, upptäcka, utvecklas.
Utforska färgerna och skaparkraften.

UNGDOMSHUSET
Ungdom är framtid. Fokus ligger på att känna igen och uppleva, vad det betyder att vara ungdom. Denna tid har alltid stor betydelse för framtiden. Drömmarnas tid. Sorgernas tid. Tankarnas och känslornas tid. Arbetet med hur trånga strukturer påverkar möjligheter om en möjlig framtid. Svart och vitt: Alla möjligheter och nattsvart omöjlighet.

När: 4-5 nov kl 11.00-16.30

Mer info och biljetter: https://artipelag.se/aktiviteter/tillitsverket/

Earlier Event: October 15
Måla, Artipelag