Se KORTFILM om utställningen nedan!

 

Upplevelseutställningen SKAPA, LEKA, LYSSNA - en hyllning till människans skaparkraft vill samla och vidare inspirera fler att tro på och vilja satsa på lek, kreativitet, skapande och samverkan för positiv samhällsutveckling.

Tillit är en nyckel för social hållbar utveckling.
Under fem år har Tillitsverket skapat utgångspunkter för fördjupning, insikter och upplevelser tillsammans med pedagoger, myndigheter, ensamkommande flyktingbarn, företagare, föräldrar, dropouts, forskare, tjänstemän, vuxna och barn i alla åldrar.

 

PREMIÄRen PÅ ARTIPELAG
14-16 OKTOBER 2016

Utställningen hade premiär på Artipelag. Vi bjöd in till en konferensdag med två fördjupningspass;
TILLIT OCH SKAPANDE SAMVERKAN - nycklar för hållbar utveckling samt LEK OCH SKAPANDE - två livsnödvändigheter. Under helgen öppnade vi dörrarna för alla åldrar med möjligheter för roliga gemensamma stunder i lekens värld.
Vi blev totalt 1190 vuxna och barn som fyllde Artipelag med samtal, lek, sång och skapande!

Utställning har därefter besökt bla Världskulturmuseet i Göteborg, Burlövs Kommun, Nyköping och Järvsö.

 

NU LETAR VI EFTER FLER SAMARBETSPARTNERS SOM TROR PÅ SKAPANDE, LEK OCH SAMVERKAN FÖR EN POSITIV SAMHÄLLSUTVECKLING!

Under 2018 och 2019 finns möjlighet för 5-10 orter att stå som värd för utställningen. Programmet för varje ort skräddarsys utifrån önskemål och förutsättningar. Bland möjliga målgrupper och programpunkter finns:

  • Barnfamiljer, framförallt under helger. Vuxna leder och inspirerar i Sagolek, Teaterlek, Skapande, Bygglek och balansbana. Skolklasser, lek och skapandeäventyr för skolelever och dess pedagoger.

  • Lärare, pedagogisk fortbildning i form av workshops och upplevelser.

  • Lednings- och arbetsgrupper för konferens, grupp och kompetensutveckling.

  • Ungdomar, rörelselek och skapande.

  • Tillitsdag samverkansdag för tjänstemän, forskare, kreatörer, pedagoger, initiativtagare, samhällsbyggare som intresserar sig för kreativitet och skapande för hållbar samhällsutveckling.

KOM ALLA GLADA STORA OCH SMÅ, vuxna och barn och ta del av vår stad. Strosa omkring hela dagen lång och pröva det den kan bjuda.
Ja, kom och besök det vackra sagoslottet där allt är möjligt. I sagans förtrollade värld. Lyssna och lek. Var med i en sagodans.
För dig som vill äventyr finns också något att hämta. Nu startar äventyrsleken där allt kan hända. Den går i fantasin över skogar och berg. Kommer vi att klara oss fram?
Vem blir du efter ett besök i teatergarderoben? Och vad händer i manegen? En modéparad eller en cirkusföreställning? Vågar du och vill du vara med?
Vi bygger kanske en båt. Eller springer i balansbanan där mod och beslutsamhet övas. Här finns något för både barn och vuxna. Men att leta efter trollkarlens skatt, det får bara barnen göra.

LEK OCH SKAPANDE
– två livsnödvändigheter
Hjärnforskare och pedagogikprofessorer verkar överens:
lek och skapande är nödvändigt för att en människa ska
må bra och utvecklas. Trots det krymper utrymmet för lek och skapande till förmån för mer mätbara och konsumerande aktiviteter. Tillsammans utforskar vi lekens och skapandets betydelse för barn, unga och vuxna genom upplevelser, övningar och fördjupande samtal.

TILLIT OCH SKAPANDE SAMVERKAN
– nycklar för hållbar utveckling
Hur ökar vi vår förmåga att vara i förändring för att kunna möta de utmaningar vi står inför? Hur kan vi skapa organisationer som bygger på tillit, skapande och gränsöverskridande samverkan? Vi samlar personer från näringsliv, offentlig sektor och civilsamhälle för tillitsskapande i praktiken genom inspiration, workshops och fördjupande samtal.

 

För mer information, finansiering och samverkansmöjligheter kontakta
Stina Balkfors, projektledare Tillitsverket, stina@tillitsverket.se 0708-737557.