Söndagar på Artipelag

Tillitsverket på Artipelag

Äntligen kan vi berätta om det roliga samarbetet med Artipelag. En söndag i månaden flyttar Tillitsverket in sin verksamhet på Artipelag. Varje tillfälle har ett tema inom lek och skapande, utifrån olika infallsvinklar. Första söndagen är redan den 19 mars och då är temat SAGA, ÄVENTYR, DANSLEK OCH SÅNG.

Se alla teman och boka biljett på Artipelags hemsida.

Varje datum erbjuds två pass: ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen.

Vi börjar alltid med att leka tillsammans och alla söndagar inkluderar berättande och sång av något slag.

Tillitsverket ser leken och skapandet som verktyg för tillit och medmänsklighet. Inspirerade av platsen och atmosfären på Artipelag vill de erbjuda lek och skapande för barn och vuxna tillsammans.

Aktiviteterna görs i den fria, skapande lekens anda.

 

SKAPA LEKA LYSSNA - BURLÖV CENTER

SKAPA LEKA LYSSNA turnén inleds i BURLÖV CENTER!

Imorgon virvlar 160 FÖRSKOLEBARN in med oss i lekens magiska värld. 
På fredag bjuder vi in till en TILLITSDAG om förändringskraft i människa och samhälle och på lördag öppnar vi dörrarna för gammal som ung att leka leka leka under vår FAMILJEDAG.

Vill du vara med och se på möjligheterna för att SKAPA LEKA LYSSNA kommer till din kommun? Kontakta då Stina Balkfors, projektledare Tillitsverket, stina@tillitsverket.se

MEDMÄNNISKOR

Teaterprojektet MEDMänniskor är i full gång. 
Ett teatermöte då 25 ungdomar (nyanlända och etablerade svenskar) skapar en improvisationsföreställning med teater, akrobatik, sång, musik, rytmer och rörelse som sedan åker ut på en miniturné till Orminge, Gustavsberg, Kumla, Lilla Edet och Hallsberg. Projektet genomförs i samverkan med Sofie Wränghede och Föreningen Familjehemsmöten. 

Tillitsverket goes Burlöv

SKOLDAG - FORTBILDNING - TILLITSDAG - FAMILJEDAG

I nära tre år har Tillitsverket skapat utgångspunkter för kunskapande och upplevelser om leken och skapandets tillitsbyggande kraft. Detta tillsammans med pedagoger, myndigheter, företagare, forskare, unga, vuxna och givetvis barn i alla åldrar. Dessa tre års fördjupning sammanfattas nu i upplevelseutställningen Skapa, Leka, Lyssna – en hyllning till människans skaparkraft som nu ger sig ut på turné i Sverige.

Utställningen bjuder in till lek och skapande aktiviteter.  Första stoppet blir till Burlövs kommun och Burlöv Center 16-18 februari. Programmet riktar sig till alltifrån politiker, företagsledare, pedagoger och tjänstemän till barn och vuxna i alla åldrar.

Aktiviteterna inleds på torsdagen den 16 februari med en SKOLDAG då nära 200 förskolebarn och pedagoger får ta del av lek och skapande i utställningen. Under fredagen arrangeras FORTBILDNING I LEK för förskolepedagoger och under eftermiddagen är TILLITSDAGEN, en konferensdag för samhällsbyggare som intresserar sig för kreativitet och skapande för hållbar samhällsutveckling och i förändringsarbete.

På lördagen följer FAMILJEDAGEN för allmänheten som kommer vara fylld med upplevelser för barn och vuxna. Exempelvis blir det sagolek, teaterlek, skapande, bygglek och balansbana.

Programmet och information om anmälan till Tillisdagen finns här:


Flyer för Familjedagen och mer information finns här:

Dagarna arrangeras av Burlövs kommun, Burlöv Center och Tillitsverket.

För frågor och mer information, kontakta Harald.Winter@burlov.se eller Stina@tillitsverket.se

 

 

HEJ 2017!

14 januari brinner eld och hjärtan i Hönan & Äggets Bakstuga när det är BAKDAG för barn och unga med funktionsvariationer.

Kan jag öva tillit med en klump lera? Johannes Riesterer, håller 21-22 januari KURS I STAMPAD JORD OCH MURNING på NAV, Sickla. För såväl nybörjare som mer erfarna. Johannes unika förhållningssätt till materialet och arbetet ger möjlighet till en fördjupad förståelse av såväl lerbygge som människan själv.  

Kom med på äventyrlig lek och improviserad teater! Den 11 februari och 18 mars bjuder vi in till TEATERLEK för barn och unga med funktionsvariationer

VÄXA TILLSAMMANS, En kurs för föräldrar och barn - om Tillit, Leken, och Konsten att vara människa, ges under våren vid två tillfällen; 10,11 mars samt 24,25 mars. 

Upplevelseutställningen, SKAPA, LEKA, LYSSNA kommer på turné och första stopp är Burlöv Center strax utanför Malmö, 16-19 februari. 

För ytterligare nyheter kolla in vår hemsida, signa upp för vårt nyhetsbrev eller följ oss på facebook.

VARMT VÄLKOMMEN
ATT DELTA, SPRIDA OCH STÖDJA!

 

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Ett lekfullt, händelserikt och lärorikt år är snart till ända.
Stort TACK till alla ni som deltog och bidrog i lek, skapande och kunskapande på Lekdagar, Tillitsdagar, läger, kurser och utbildningsdagar på skolor, företag och kommuner.

Årets stora händelse har varit arbetet med upplevelseutställningen
SKAPA, LEKA, LYSSNA – en hyllning till människans skaparkraft.
I oktober hade vi premiär på Artipelag med nästan 1200 stora och små besökare.

Nu ser vi fram emot nya äventyr 2017.
Utställningen åker ut på turné i Sverige med början i Burlöv 16 – 19 februari.
Sen blir det Lilla Edet vecka 13 och Världskulturmuseet i Göteborg i maj då vi är med på Vetenskapsfestivalen som i år har temat tillit. Vi drömmer också om Järvsö, Malmö och Uppsala. Och det finns utrymme för fler platser. 

Mellan varven finns utställningen På NAV:lab i Sickla. Där fortsätter vi med evenemang om tillit, samhällsförändring, lek och skapande. Med bland annat Växa tillsammans – kurs för föräldrar och barn om tillit, leken och konsten att vara människa
och Teaterlek för barn och unga med funktionsvariationer.

Håll utkik på kalendariet eller Facebook.

Vi önskar er alla en riktigt skön jul och allt gott inför det nya året!

SKAPA LEKA LYSSNA

Video om utställningen SKAPA LEKA LYSSNA

"Den här utställningen handlar om det mänskliga i människan. Om skaparkraften, om lekfullheten, om inlevelseförmågan."

Under 2016 och 2017 finns möjlighet för 5-10 orter att stå som värd för utställningen. Programmet för varje ort skräddarsys utifrån önskemål och förutsättningar.

För mer information, finansiering och samverkansmöjligheter kontakta Stina Balkfors, projektledare Tillitsverket, stina@tillitsverket.se 0708-737557.

Hjälp oss gärna sprida!

MED LYKTOR OCH LEK i SICKLA

Kom till Sickla i helgen och var med och lys upp mörkret!

FREDAG 18 NOV
16.30-18.15 TUSEN LYKTOR: Tusentals lyktor tänds under samma himmel samma kväll runt om i Sverige. Kom och gör det tillsammans med Tillitsverket i Sickla.

LÖRDAG 19 NOV
14-16 LEK FÖR ALLA: Lek som bygger broar mellan kulturer och generationer. Danslek, teaterlek, sagolek, äventyrslek, sånglek för vuxna och barn tillsammans.

17.30-19 FILMVISNING: ”Den lekande människan” – en inspirationsfilm om lek och tillit med efterföljande samtal.

1190 PÅ PREMIÄRHELGEN!

Vi är fullkomligt överväldigade!
1190! Ettusenetthundranittio vuxna och barn lekte, sjöng, dansade, byggde och skapade när vår upplevelseutställning Skapa, leka, lyssna, hade världspremiär på Artipelag.

NU LETAR VI EFTER FLER SAMARBETSPARTNERS SOM VILL FYLLA SIN STAD MED SKAPANDE, LEK OCH SAMVERKAN FÖR EN POSITIV SAMHÄLLSUTVECKLING!

HUR SKULLE PROGRAMMET SE UT PÅ DIN ORT?

Under 2016 och 2017 finns möjlighet för 5-10 orter att stå som värd för utställningen. Programmet för varje ort skräddarsys utifrån önskemål och förutsättningar. Bland möjliga målgrupper och programpunkter finns:

  • Barnfamiljer, framförallt under helger. Vuxna leder och inspirerar i Sagolek, Teaterlek, Skapande, Bygglek och balansbana. Skolklasser, lek och skapandeäventyr för skolelever och dess pedagoger.
  • Lärare, pedagogisk fortbildning i form av workshops och upplevelser.
  • Lednings- och arbetsgrupper för konferens, grupp och kompetensutveckling.
  • Ungdomar, rörelselek och skapande.
  • Tillitsdag samverkansdag för tjänstemän, forskare, kreatörer, pedagoger, initiativtagare, samhällsbyggare som intresserar sig för kreativitet och skapande för hållbar samhällsutveckling.

För mer information, finansiering och samverkansmöjligheter kontakta Stina Balkfors, projektledare Tillitsverket, stina@tillitsverket.se 0708-737557.

TILLIT.NU

027 21 2013_DSC5968.jpg

IDAG ÄR DET PREMIÄR FÖR
TILLIT.NU

En digital samlingsplats för kunskap, erfarenheter, forskning och inspiration kring frågor som rör tillit, lek, skapande och kreativitet. Vår förhoppning är att Tillit.nu ska vara en resursbas för alla som verkar för positiv samhällsutveckling.

Du kan bli medskapare genom att registrera dig som användare! Tanken är nämligen att Tillit.nu ska växa organiskt genom att den samskapas av användare som samlar och delar innehåll.

Skapa Leka Lyssna – en hyllning till den skapande människan är vårt första huvudtema.

Vi är många runt om i världen som vill verka för det mänskliga i människan genom lek och skapande. Här hittar du forskning som stödjer, och artiklar som inspirerar och uppmärksammar vikten av att gå från ett resultatorienterat till ett människofokuserat samhälle.

Varmt Välkomna!

FÖRMEDLARE AV ATT VARA EN SKAPANDE MÄNNISKA

GRATTIS!

ANNA ATTERLING, silversmed och medskapare av Tillitsverket, har nyligen tilldelats ett tvåårigt arbetsstipendium av konstnärsnämnden. Vi gratulerar dig ANNA! Men också världen i stort som får del av allt du ger in med ditt engagemang, ditt livs- och kunskapssökande, din noggrannhet och ditt stora hjärta för skapandekraften och mänskligheten.

Så här skriver Anna Atterling om sin konstnärliga verksamhet:

"Jag är intresserad av den skapande processen och skapandets kärna. Som konstnär vet jag en hel del om denna process och jag vill beskriva den som ett tillstånd, ett lekande tillstånd där jag bestämmer allt, det är jag och materialen som ska samarbeta och samverka till att skapa något som förhoppningsvis ännu inte finns. Men vad händer om jag istället börjar släppa in andra människor in i denna skapande bubbla? Människor som inte alls är konstnärer utan bara är villiga. Vad händer om jag inte längre är den som bestämmer allt i denna process? Kanske är det just de som behövs för att hitta det nya? Att konstnären inte längre har denna egna värld alldeles för sig själv utan börjar samverka med andra människor, inte som utförare eller att göra sin egna lilla del utan verkligen samverka, att samarbeta, samskapa? Att lita på att fler än jag kan. En väg som känns snudd på omöjlig men samtidigt oundviklig om jag vill förändring och utveckling.
Jag är idag del av ett livsomspännande projekt som heter Tillitsverket och som handlar om detta att samverka som människor och med det vi vill genom skapande."

För er som är intresserade av dessa frågeställningar missa inte Tillitsverkets upplevelseutställning SKAPA, LEKA, LYSSNA med premiär 14 oktober på ARTIPELAG.