INSPIRATIONSPASS LEKEN & LEKFULLHET

Hur kan jag som pedagog utveckla och använda leken i mitt pedagogiska arbete?

Under våren erbjuder Tillitsverket inspirationspass i form av upplevelseworkshop fyllda av lek och fördjupande samtal för upplevelser och insikter för både kropp och tanke. Är Ni intresserade av att ta del av våra metoder och perspektiv på HUR leken kan få större utrymme i praktiken?

Kontakta Lisa Björfors Freudendal, lisa@tillitsverket.se

Skärmavbild 2019-03-19 kl. 23.33.33.png

“Med medvetna pedagoger som i leken tillför och utmanar barnen att erövra och bekräfta erfarenheter och kunskaper får vi ett klimat med mycket glädje och nykenhet. De workshops som Tillitsverket hållit för våra medarbetare i Malmö kommun har på ett mycket bra sätt bidragit till att deltagarna vuxit och hittat tillbaka till sin lekfullhet.” Anders Johansson, Utvecklingssekreterare, Förskoleförvaltningen Malmö Stad

LEKFULLT BYGGANDE FÖR FRAMTIDEN

Fest_INBJUDAN.jpg

Tillitsverket har tagit ett stort kliv och skapat en filial i Solna, Frösundavik. Mitt bland storföretagens huvudkontor växer en vision fram om ett kulturellt center för mänsklig hållbarhet. Och vi är en del av den. En fantastisk möjlighet att växla upp och fördjupa människans roll i förändring och hållbarhet. En oas där lek och liv får öda fritt och drömmar får flyga högt.

Tillsammans med Royal Park och Solna stad har vi den den stora glädjen att bjuda in till


LEKANDE INFLYTTNING

SÖNDAGEN 24 FEBRUARI
KLOCKAN 11 - 15
Radisson Royal Park Hotel, Solna

Vi har skapat en plats där barn och vuxna möts i lek och skapande. Där vuxna kan få upplevelser, insikter och fördjupning kring mänsklig hållbarhet. Detta vill vi fira tillsammans med stora och små och bjuder in till en dag fylld av smakprov på våra verksamheter: teaterlek, saga, bygglek, målning, balansbana,  gemensamma lekar,  workshops och guidad visning.

För att fira inflyttningen äter alla barn upp till 16 år i vuxet sällskap gratis på Royal Parks vegan brunch.
Boka bord på 08-624 55 60.

Vi kommer att uppdatera hemsidan med detaljerat program.

Varmt välkomna!

Erbjudande om visning av CHANGE - som start på 2019

Erbjudande om visning av CHANGE - som start på 2019

Under januari och februari erbjuder Tillitsverket en kostnadsfri inspirationstimme med filmen CHANGE som start på det nya året. Kanske som frukostmöte, lunchträff eller kickoff?

Filmen vill väcka nya tankar och infallsvinklar kring hållbar utveckling och samverkan och inspirera till människors engagemang och förändringskraft.

Tillitsverket arbetar med organisationer, företag, skolor, barn och vuxna för mänskliga värden som tillit, skapande och samverkan i hållbart förändringsarbete.

Filmen är 22 min lång och på engelska.
Vi är med och leder ett efterföljande samtal.
En trailer till filmen kan ni se här: https://vimeo.com/258262460

Är ni intresserade? Kontakta Stina Balkfors, stina@tillitsverket.se

LEK PÅ LOVET

LEK PÅ LOVET

16-10-13__DSC8108.jpg

Sagolek, teaterlek, bygglek och balanslek

21 december kl. 15 och 28 december kl. 11 och 13.30

BOTKYRKA

Kom och lek, barn och föräldrar tillsammans! Sagolek – vi lyssnar och berättar sagor, virvlar iväg i ett magiskt sagoäventyr. Teaterlek – med hjälp av teatergarderoben leker vi tillsammans. Bygglek – med gemensamma krafter, med hammare och spik bygger vi något lekfullt. I balans och äventyrsbanan övas modet att vilja och våga.

Passar bäst för barn från 4 år och uppåt. 

Ett samarrangemang mellan Botkyrka kommun och Tillitsverket.

Boka gratisbiljetter på Hallunda bibliotek.
Tel. 08-530 625 90. Mail: hallunda.bibliotek@botkyrka.se

Tid: Fredag 21/12 kl. 15-16.30 samt Fredag 28/12. kl. 11 + kl. 13.30

Plats: Folkets hus Hallunda. Borgvägen 1 i Hallunda.

"DEN BÄSTA VERKSAMHETSUTVECKLINGSDAGEN VI HAFT"

"DEN BÄSTA VERKSAMHETSUTVECKLINGSDAGEN VI HAFT"

"DEN BÄSTA VERKSAMHETSUTVECKLINGSDAGEN VI HAFT"
Så lät medarbetarnas utvärdering av T
ekniska museets utvecklingsdag med Tillitsverket. I dialog med ledningsgruppen valde vi att prioritera SAMVERKAN, TILLIT och FÖRÄNDRING som utgångspunkter för denna dag.

Att välja fokus på att utveckla våra mänskliga förmågor före strategiutveckling och planering, var ett nytt och gränsöverskridande grepp för oss. Som visade sig vara en fantastisk investering för vår personal och museets arbete för positiv framtidsutveckling.
— Åsa Marnell, Utställningschef

Vad behöver ni för att stärka er förändringskraft? 
Söker ni nya förhållningssätt till de komplexa utmaningar som ni möter? Vill ni gå från teori till praktik gällande tillitsbaserad styrning och samverkan? Vill ni ta del av verktyg för att öka tillit, delaktighet och en medveten hållbarhet? Vill ni initiera en kultur av skapande kreativitet med inspirerande lekfullhet?

Tillitsverket är flitigt anlitade för verksamhets- och kulturutveckling i form av workshops, ledarskap- och fortbildningsdagar. Läs mer här och kontakta kajsa@tillitsverket.se eller 0707-971360 för att prata vidare om möjligheter.

workshopbild.jpg

SommarSommarSommar

SommarSommarSommar

Nu kommer sommaren med lek, lek, lek, i skogen och staden, lustfyllt skapande,  sol, bad, och glass, rofyllda stunder i trädgård och hav.  Kolla in kalendariet -

  • Lekdag 16 Juni - Ingarö
  • Skapardagar - 28/6, 29/6 och 10/8 - GulaGalleriet i Gustavsberg
  • Familjedagar 30/6 och 11/8 - GulaGalleriet
  • Tusen Trädgårdar 1/7 och Öppen Trädgård 15/7
16-08-20__DSC2862mail.jpg

Bakglädje under sportlovet

Under Sportlovet finns möjlighet att tillsammans med andra barn baka just dina världsgodaste vedugnsbakade bullar och egenskapade småkakor!
Självklart får du ta med en påse hem att bjuda dina nära och kära!
Mer info hittar ni i kalendariet.

Info och anmälan: lotten@tillitsverket.se samt christoffer@tillitsverket.se

bakstugan.jpg

Tillitsverket deklarerar: 2018 är året för mänsklig hållbarhet

Tillitsverket deklarerar: 2018 är året för mänsklig hållbarhet

#mänsklighållbarhet2018

Forskning visar att ungas förmåga till empati har minskat med 40 procent på 20 år! #Tillit och #medmänsklighet minskar för varje år enligt rapporter och Svenska FN-förbundet larmar om den ökade svenska främlingsfientligheten. VI vill därför deklarera att 2018 är året för mänsklig hållbarhet!
Tillitsverket uppmanar till ett aktivt arbete och samverkan genom initiativ som sätter positiva mänskliga värden i centrum för hållbar utveckling. Initiativen samlas under hashtaggen #mänsklighållbarhet2018

Välkomna att haka på!

#mänsklighållbarhet2018 #mänsklighållbarhet #tillitsverket

Pressmeddelande:
https://www.mynewsdesk.com/se/tgim/pressreleases/tillitsverket-deklarerar-2018-aer-aaret-foer-maensklig-haallbarhet-2395043

Seminarium och MEDMÄNNISKOR INNAN SISTA LIMITS på ARTIPELAG

MISSA INTE!

20 och 21 januari inleds Cirkus Cirkör föreställning Limits på Artipelag med en kort scen ur ”Vi har vandrat långt…Vi har vågat allt”, en föreställning gestaltad av nyanlända och studerande ungdomar, i regi av Sofie Wränghede, Tillitsverket.

Den 21 januari spelas Limits för allra sista gången. Då bjuds allmänheten in till ett seminarium om kultur och gränser där panelen består av:
• Tilde Björfors, regissör Cirkus Cirkör
• Stina Balkfors, medgrundare Tillitsverket
• Fatemeh Khavari, talesperson Ung i Sverige
• Amir Mohammadi, medverkande i ”Vi har vandrat långt…”
• Peter Åberg, cirkusartist i föreställningen Limits

Tid, plats, bokningsinfo mm hittar du HÄR.

Foto:  Tillitsverket

Foto: Tillitsverket

Foto:  Pressbild från Cirkus Cirkör, fotograf Mats Bäcker

Foto: Pressbild från Cirkus Cirkör, fotograf Mats Bäcker

 

 

Tillitsverket önskar en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

julkort

Juletiden är en möjlighet för begrundan av året som varit. När vi nu tittar tillbaka vill vi tacka tusenfalt för 2017 som varit ett helt fantastiskt år i en turbulent tid.
Tillitsverkets utställning Skapa Leka Lyssna har rest land och rike runt.
Vi har påbörjat ett treårigt EU projekt med syfte att föra in, stärka och utveckla den mänskliga aspekten i hållbarhetsbegreppet inom ler och halmbygge i Europa - http://www.trainingforchange.eu/
Vi har haft lek- och skaparläger, naturleksläger, läger för barn med funktionsvariationer, integrationsläger och alla Värmdös 6-åringar har fått chansen att leka med oss som en uppstart på sin hösttermin.

Nu blickar vi fram mot ett spännande 2018 – Vi ser en värld i stort behov av tillit, medmänsklighet och integration på alla plan.
Vi arbetar på en ny film som handlar om hållbarhet med det mänskliga i fokus - till filmen fördjupande workshops.
Närmast planerar vi en Teaterleksfest i februari och Creative Mornings i samarbete med NAV som kommer att hällas på Gurraberg. Mer information om det kommer.

Under 2018 söker vi nya medel för vårt fortsatta engagemang.

FAMILJEHELG PÅ ARTIPELAG

Varmt välkomna stora som små!
En helg fylld av lekar, sagor och skapande äventyr för hela familjen när Tillitsverkets upplevelseutställning LEKA, SKAPA, LYSSNA gästar Artipelag 4-5 november. Utställningen bjuder in till upplevelser om den lekande, skapande människan. Insikter för tanken, känslan och kroppen, för barn och vuxna tillsammans. Och för vuxna att än mer förstå lekens och skapandets betydelse för människan.

Mer info och biljetter:  https://artipelag.se/aktiviteter/tillitsverket/

artipelag.jpg