Medmänniskor

En föreställning om flykt, förändring och medmänsklighet.

 

Vi har vandrat långt...Vi har vågat allt

En fysisk musikalisk improvisationsföreställning som utgår från att alla kan övervinna sina begränsningar och att vi är i ständigt behov av att lita på varandra för att nå våra mål.

Att livet kan skifta fort och att ingen människa har större rätt till välfärd än någon annan. En dröm om fred, frihet och att få leva med dem man älskar. Föreställningen gestaltades av nyanlända, fosterhemsplacerade och studerande ungdomar.

Med projektet vill vi skapa närhet och tolerans mellan olika ungdomsgrupper i samhället. Föreställningen har byggts ihop under fyra helgträffar. Övningsplatsen har varit både ute och inne med skog, hav och klippiga stränder som scen. Genom övningar i akrobatik, sång, musik, improvisationsteater har vi vidrört våra kärnfrågor:
förtroende, utanförskap och medmänsklighet.

Medmänniskor  En föreställning om flykt, förändring och medmänsklighet.

Projektet Medmänniskor fick en fantastisk möjlighet att smyga igång turnén av sin föreställning “Vi har vandrat långt… Vi har vågat allt” med en första föreställning som en del av invigningen av Youth Initiative Forum, på Kulturhuset i Ytterjärna. Temat på festivalen var Beyond Borders. Nervösa och upprymda fyllde vi stora scenen med vårt budskap om flykt, förändring och medmänsklighet. Det blev många fina möten med ungdomar från hela världen.kan skifta fort och att ingen människa har större rätt till välfärd än någon annan. En dröm om fred, frihet och att få leva med dem man älskar.

Medmänniskor  En föreställning om flykt, förändring och medmänsklighet.

Projektet genomfördes i samverkan med Tillitsverket, Playpeople, Sofie Wränghede och Föreningen Familjehemsmöten med stöd av Värmdö Kommun och Ideer för livet.

Tack till: Värmdö Kommun, Boo Folkets Hus,  Älta Kulturknut, Alléskolan, Petra Klawatsch, Johan Rådmark, Michel Hofman. Tack till MKopia för fint programtryck.

Medmänniskor  En föreställning om flykt, förändring och medmänsklighet.