Back to All Events

FORTBILDNING - LEKEN & LEKFULLHET

Fortbildning för förskolepersonal

LEKEN och LEKFULLHET

Hur kan jag som pedagog utveckla och använda leken
i mitt pedagogiska arbete?

Tillitsverket erbjuder en fortbildningsdag för förskolepedagoger att fördjupa sig i sitt eget förhållande till lek och lekfullhet. En utforskande workshop fylld av lekar och fördjupande samtal för upplevelser och insikter för både kropp och tanke.
Leken är den viktigaste fredshandlingen vi kan ägna oss åt just nu, menar barnläkaren Lars H Gustafsson. I sin senaste rapport om barns hälsa och kognitiva utveckling ger Världshälsoorganisationen WHO nya riktlinjer och rekommenderar mer tid för lek.

Och i den nya läroplanen för förskolan har leken en betydligt större roll. Samtidigt beskriver förskolepersonal en allt mer stressad arbetsmiljö och krympande utrymme för leken i både tid och rum. Just därför behöver vi än mer fokusera på lekens livsviktiga betydelse.

Balansgång_arti.jpg


“Med medvetna pedagoger som i leken tillför och utmanar barnen att erövra och bekräfta erfarenheter och kunskaper får vi ett klimat med mycket glädje och nyfikenhet. De workshops som Tillitsverket hållit för våra medarbetare i Malmö kommun har på ett mycket bra sätt bidragit till att deltagarna vuxit och hittat tillbaka till sin lekfullhet.”
Anders Johansson, Utvecklingssekreterare, Förskoleförvaltningen Malmö Stad.

Fortbildningen äger rum i upplevelseutställningen Skapa Leka Lyssna - en hyllning till människans skaparkraft och leds av Tillitsverkets pedagoger som under 10 år verkat för att höja medvetenheten om lekens livsnödvändighet.

VAR: I TILLITSVERKETS UPPLEVELSEUTSTÄLLNING SKAPA LEKA LYSSNA
/Frösundavik: Radisson Blu Royal Park Hotel, Solna
NÄR: Onsdagen den 23 oktober kl. 13.30-17.00
HUR: Boka plats genom att maila lisa@tillitsverket.se, max 20 deltagare.
KOSTNAD: inkl fika: 1 150 kr + moms
ANMÄLAN OCH FRÅGOR: Lisa Björfors Freudendal, lisa@tillitsverket.se

VARMT VÄLKOMNA!

Earlier Event: September 29
ÄVENTYRSLEK & SKÖRDEFEST
Later Event: October 27
TILLSAMMANSLEK