LEKDAG PÅ INGARÖ

Vi inleder sommaren med en dag tillägnad LEKEN!

Den 17 juni blir det spännande äventyrslek i skogen, kojbygge, teaterlek i maskeradgarderoben, sagoäventyr och sång. 
Detta är en dag för alla – barn, unga och vuxna - att tillsammans uppleva den fria lekens magi med lekledare som inspirerar och leder äventyret.
Vi får använda vår kreativitet, inlevelseförmåga och vårt mod!

För information och anmälan lisa@tillitsverket.se

Världskulturmuséet Göteborg

IMORGON SMYGÖPPNAR VI FÖR ALLMÄNHETEN

Tack alla barn och pedagoger som besökt oss på Världskulturmuseerna i Göteborg senaste dagarna. Magiska vilda mystiska skrattiga stunder tillsammans. Vi fick besök av kungar, älvor, borkarövare, kungliga skräddare, discokillar, tonårstjejer och så självaste tomten.

Imorgon smygöppnar vi för allmänheten!

FREDAG14:00-17:00Afterwork-lek - smygöppning av "Skapa leka lyssna" Lek, skapa, bygglek, teater- och sagoäventyr för vuxna och barn tillsammans.
LÖRDAG & SÖNDAG 11:00-17:00
Fullt program för dagarna under Vetenskapsfestivalen i Göteborg hittar ni HÄR, (ange Tillitsverket i sökfältet så hittar ni vårt program för FREDAG-SÖNDAG)

VARMT VÄLKOMNA!!!

SKAPA LEKA LYSSNA TILL GÖTEBORG

9-14 MAJ kommer TILLITSVERKET till Världskulturmuseet i GÖTEBORG i samband med Vetenskapsfestivalen som i år har temat TILLIT. Under dessa dagar bjuder Tillitsverket in till skoldagar, familjedagar, fortbildning i lek och tillitsdagar för olika målgrupper.

Den 10 maj bjuder vi in till TILLITSDAG - FÖRÄNDRINGSKRAFT, anmälan senast 3 maj till Stina Balkfors stina@tillitsverket.se
Läs mer på hemsidan eller FB

13-14 maj bjuds 4 tillfällen för barn och vuxna tillsammans, DEN LIVSVIKTIGA LEKEN

VARMT VARMT VÄLKOMNA!

Smygpremiär på Vi har vandrat långt...Vi har vågat allt

"Tack för en fantastisk fin berörande vacker föreställning. Den finns kvar i mitt blodomlopp".

I söndags fick projektet Medmänniskor en fantastisk möjlighet att smyga igång turnén med en första föreställning som en del av invigningen av Youth Initiative Forum, på Kulturhuset i Ytterjärna. Temat på festivalen är Beyond Borders. Nervösa och upprymda fyllde vi stora scenen med vårt budskap om flykt, förändring och medmänsklighet. Det blev många fina möten med ungdomar från hela världen. Nästa gång vi ses är den 20 april, då det är premiär på Gustavsbergsteatern kl. 15.00. Välkomna! Mer information om Medmänniskor finns här.

Söndagar på Artipelag

Tillitsverket på Artipelag

Äntligen kan vi berätta om det roliga samarbetet med Artipelag. En söndag i månaden flyttar Tillitsverket in sin verksamhet på Artipelag. Varje tillfälle har ett tema inom lek och skapande, utifrån olika infallsvinklar. Första söndagen är redan den 19 mars och då är temat SAGA, ÄVENTYR, DANSLEK OCH SÅNG.

Se alla teman och boka biljett på Artipelags hemsida.

Varje datum erbjuds två pass: ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen.

Vi börjar alltid med att leka tillsammans och alla söndagar inkluderar berättande och sång av något slag.

Tillitsverket ser leken och skapandet som verktyg för tillit och medmänsklighet. Inspirerade av platsen och atmosfären på Artipelag vill de erbjuda lek och skapande för barn och vuxna tillsammans.

Aktiviteterna görs i den fria, skapande lekens anda.

 

SKAPA LEKA LYSSNA - BURLÖV CENTER

SKAPA LEKA LYSSNA turnén inleds i BURLÖV CENTER!

Imorgon virvlar 160 FÖRSKOLEBARN in med oss i lekens magiska värld. 
På fredag bjuder vi in till en TILLITSDAG om förändringskraft i människa och samhälle och på lördag öppnar vi dörrarna för gammal som ung att leka leka leka under vår FAMILJEDAG.

Vill du vara med och se på möjligheterna för att SKAPA LEKA LYSSNA kommer till din kommun? Kontakta då Stina Balkfors, projektledare Tillitsverket, stina@tillitsverket.se

MEDMÄNNISKOR

Teaterprojektet MEDMänniskor är i full gång. 
Ett teatermöte då 25 ungdomar (nyanlända och etablerade svenskar) skapar en improvisationsföreställning med teater, akrobatik, sång, musik, rytmer och rörelse som sedan åker ut på en miniturné till Orminge, Gustavsberg, Kumla, Lilla Edet och Hallsberg. Projektet genomförs i samverkan med Sofie Wränghede och Föreningen Familjehemsmöten. 

Tillitsverket goes Burlöv

SKOLDAG - FORTBILDNING - TILLITSDAG - FAMILJEDAG

I nära tre år har Tillitsverket skapat utgångspunkter för kunskapande och upplevelser om leken och skapandets tillitsbyggande kraft. Detta tillsammans med pedagoger, myndigheter, företagare, forskare, unga, vuxna och givetvis barn i alla åldrar. Dessa tre års fördjupning sammanfattas nu i upplevelseutställningen Skapa, Leka, Lyssna – en hyllning till människans skaparkraft som nu ger sig ut på turné i Sverige.

Utställningen bjuder in till lek och skapande aktiviteter.  Första stoppet blir till Burlövs kommun och Burlöv Center 16-18 februari. Programmet riktar sig till alltifrån politiker, företagsledare, pedagoger och tjänstemän till barn och vuxna i alla åldrar.

Aktiviteterna inleds på torsdagen den 16 februari med en SKOLDAG då nära 200 förskolebarn och pedagoger får ta del av lek och skapande i utställningen. Under fredagen arrangeras FORTBILDNING I LEK för förskolepedagoger och under eftermiddagen är TILLITSDAGEN, en konferensdag för samhällsbyggare som intresserar sig för kreativitet och skapande för hållbar samhällsutveckling och i förändringsarbete.

På lördagen följer FAMILJEDAGEN för allmänheten som kommer vara fylld med upplevelser för barn och vuxna. Exempelvis blir det sagolek, teaterlek, skapande, bygglek och balansbana.

Programmet och information om anmälan till Tillisdagen finns här:


Flyer för Familjedagen och mer information finns här:

Dagarna arrangeras av Burlövs kommun, Burlöv Center och Tillitsverket.

För frågor och mer information, kontakta Harald.Winter@burlov.se eller Stina@tillitsverket.se

 

 

HEJ 2017!

14 januari brinner eld och hjärtan i Hönan & Äggets Bakstuga när det är BAKDAG för barn och unga med funktionsvariationer.

Kan jag öva tillit med en klump lera? Johannes Riesterer, håller 21-22 januari KURS I STAMPAD JORD OCH MURNING på NAV, Sickla. För såväl nybörjare som mer erfarna. Johannes unika förhållningssätt till materialet och arbetet ger möjlighet till en fördjupad förståelse av såväl lerbygge som människan själv.  

Kom med på äventyrlig lek och improviserad teater! Den 11 februari och 18 mars bjuder vi in till TEATERLEK för barn och unga med funktionsvariationer

VÄXA TILLSAMMANS, En kurs för föräldrar och barn - om Tillit, Leken, och Konsten att vara människa, ges under våren vid två tillfällen; 10,11 mars samt 24,25 mars. 

Upplevelseutställningen, SKAPA, LEKA, LYSSNA kommer på turné och första stopp är Burlöv Center strax utanför Malmö, 16-19 februari. 

För ytterligare nyheter kolla in vår hemsida, signa upp för vårt nyhetsbrev eller följ oss på facebook.

VARMT VÄLKOMMEN
ATT DELTA, SPRIDA OCH STÖDJA!

 

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Ett lekfullt, händelserikt och lärorikt år är snart till ända.
Stort TACK till alla ni som deltog och bidrog i lek, skapande och kunskapande på Lekdagar, Tillitsdagar, läger, kurser och utbildningsdagar på skolor, företag och kommuner.

Årets stora händelse har varit arbetet med upplevelseutställningen
SKAPA, LEKA, LYSSNA – en hyllning till människans skaparkraft.
I oktober hade vi premiär på Artipelag med nästan 1200 stora och små besökare.

Nu ser vi fram emot nya äventyr 2017.
Utställningen åker ut på turné i Sverige med början i Burlöv 16 – 19 februari.
Sen blir det Lilla Edet vecka 13 och Världskulturmuseet i Göteborg i maj då vi är med på Vetenskapsfestivalen som i år har temat tillit. Vi drömmer också om Järvsö, Malmö och Uppsala. Och det finns utrymme för fler platser. 

Mellan varven finns utställningen På NAV:lab i Sickla. Där fortsätter vi med evenemang om tillit, samhällsförändring, lek och skapande. Med bland annat Växa tillsammans – kurs för föräldrar och barn om tillit, leken och konsten att vara människa
och Teaterlek för barn och unga med funktionsvariationer.

Håll utkik på kalendariet eller Facebook.

Vi önskar er alla en riktigt skön jul och allt gott inför det nya året!

SKAPA LEKA LYSSNA

Video om utställningen SKAPA LEKA LYSSNA

"Den här utställningen handlar om det mänskliga i människan. Om skaparkraften, om lekfullheten, om inlevelseförmågan."

Under 2016 och 2017 finns möjlighet för 5-10 orter att stå som värd för utställningen. Programmet för varje ort skräddarsys utifrån önskemål och förutsättningar.

För mer information, finansiering och samverkansmöjligheter kontakta Stina Balkfors, projektledare Tillitsverket, stina@tillitsverket.se 0708-737557.

Hjälp oss gärna sprida!

MED LYKTOR OCH LEK i SICKLA

Kom till Sickla i helgen och var med och lys upp mörkret!

FREDAG 18 NOV
16.30-18.15 TUSEN LYKTOR: Tusentals lyktor tänds under samma himmel samma kväll runt om i Sverige. Kom och gör det tillsammans med Tillitsverket i Sickla.

LÖRDAG 19 NOV
14-16 LEK FÖR ALLA: Lek som bygger broar mellan kulturer och generationer. Danslek, teaterlek, sagolek, äventyrslek, sånglek för vuxna och barn tillsammans.

17.30-19 FILMVISNING: ”Den lekande människan” – en inspirationsfilm om lek och tillit med efterföljande samtal.