TILLIT.NU

027 21 2013_DSC5968.jpg

IDAG ÄR DET PREMIÄR FÖR
TILLIT.NU

En digital samlingsplats för kunskap, erfarenheter, forskning och inspiration kring frågor som rör tillit, lek, skapande och kreativitet. Vår förhoppning är att Tillit.nu ska vara en resursbas för alla som verkar för positiv samhällsutveckling.

Du kan bli medskapare genom att registrera dig som användare! Tanken är nämligen att Tillit.nu ska växa organiskt genom att den samskapas av användare som samlar och delar innehåll.

Skapa Leka Lyssna – en hyllning till den skapande människan är vårt första huvudtema.

Vi är många runt om i världen som vill verka för det mänskliga i människan genom lek och skapande. Här hittar du forskning som stödjer, och artiklar som inspirerar och uppmärksammar vikten av att gå från ett resultatorienterat till ett människofokuserat samhälle.

Varmt Välkomna!

FÖRMEDLARE AV ATT VARA EN SKAPANDE MÄNNISKA

GRATTIS!

ANNA ATTERLING, silversmed och medskapare av Tillitsverket, har nyligen tilldelats ett tvåårigt arbetsstipendium av konstnärsnämnden. Vi gratulerar dig ANNA! Men också världen i stort som får del av allt du ger in med ditt engagemang, ditt livs- och kunskapssökande, din noggrannhet och ditt stora hjärta för skapandekraften och mänskligheten.

Så här skriver Anna Atterling om sin konstnärliga verksamhet:

"Jag är intresserad av den skapande processen och skapandets kärna. Som konstnär vet jag en hel del om denna process och jag vill beskriva den som ett tillstånd, ett lekande tillstånd där jag bestämmer allt, det är jag och materialen som ska samarbeta och samverka till att skapa något som förhoppningsvis ännu inte finns. Men vad händer om jag istället börjar släppa in andra människor in i denna skapande bubbla? Människor som inte alls är konstnärer utan bara är villiga. Vad händer om jag inte längre är den som bestämmer allt i denna process? Kanske är det just de som behövs för att hitta det nya? Att konstnären inte längre har denna egna värld alldeles för sig själv utan börjar samverka med andra människor, inte som utförare eller att göra sin egna lilla del utan verkligen samverka, att samarbeta, samskapa? Att lita på att fler än jag kan. En väg som känns snudd på omöjlig men samtidigt oundviklig om jag vill förändring och utveckling.
Jag är idag del av ett livsomspännande projekt som heter Tillitsverket och som handlar om detta att samverka som människor och med det vi vill genom skapande."

För er som är intresserade av dessa frågeställningar missa inte Tillitsverkets upplevelseutställning SKAPA, LEKA, LYSSNA med premiär 14 oktober på ARTIPELAG.

PRESSINBJUDAN

Smygpremiär av Tillitsverkets nya upplevelseutställning Skapa, Leka, Lyssna
 

Tillit är en nyckel för social hållbar utveckling. I ett treårigt projekt har det ideella initiativet Tillitsverket skapat utgångspunkter för kunskapande och upplevelser om leken och skapandets tillitsbyggande kraft. Detta tillsammans med pedagoger, myndigheter, företagare, forskare, unga, vuxna och givetvis barn i alla åldrar. Dessa tre års fördjupning sammanfattas nu i upplevelseutställningen Skapa, Leka, Lyssna – en hyllning till människans skaparkraft som har premiär på Artipelag helgen den 14–17 oktober. Press inbjuds härmed till en smygöppning av utställningen torsdag den 13 oktober kl 14–16. Fullständig Pressinbjudan hittar ni HÄR.

Foto: Tillitsverket.

Foto: Tillitsverket.

FAMILJEHELG PÅ ARTIPELAG

Du har väl inte missat att Tillitsverket i samband med utställningen LEKA, SKAPA, LYSSNA har

FAMILJEHELG PÅ ARTIPELAG 15-16 oktober

En upplevelseutställning som vi tillsammans fyller med liv och skapar vidare. Kom och var med! Läs mer på flyern här nedan samt på Tillitsverkets och Artipelags sidor om utställningen.
 

Tillitsdag på Artipelag

Tillit och skapande samverkan, workshop.

Tillit och skapande samverkan, workshop.

Under tre år har Tillitsverket skapat utgångspunkter för fördjupning, insikter och upplevelser tillsammans med pedagoger, myndigheter, ensamkommande flyktingbarn, företagare, föräldrar, dropouts, forskare, tjänstemän, vuxna och barn i alla åldrar.

Upplevelseutställningen SKAPA, LEKA, LYSSNA – en hyllning till människans skaparkraft vill samla och vidare inspirera fler att tro på och vilja satsa på lek, kreativitet, skapande och samverkan för positiv samhällsutveckling. Utställningen har premiär på Artipelag och i samband med den har Tillitsverket glädjen att bjuda in till två fördjupningspass:

9–12.30 TILLIT OCH SKAPANDE SAMVERKAN
– nycklar för hållbar utveckling
Hur ökar vi vår förmåga att vara i förändring för att kunna möta de utmaningar vi står inför? Hur kan vi skapa organisationer som bygger på tillit, skapande och gränsöverskridande samverkan? Vi samlar personer från näringsliv, offentlig sektor och civilsamhälle för en förmiddag av tillitsskapande i praktiken genom inspiration, workshops och fördjupande samtal.

För att köpa biljett till detta pass, klicka här >>

Schema
8.30 Registrering samt frukostmacka
9.00–12.30 Seminariet pågår
12.30 Lunch

13–16.30 LEK OCH SKAPANDE
– två livsnödvändigheter
Hjärnforskare och pedagogikprofessorer verkar överens: lek och skapande är nödvändigt för att en människa ska må bra och utvecklas. Trots det krymper utrymmet för lek och skapande till förmån för mer mätbara och konsumerande aktiviteter. Eftermiddagen är till för dig som jobbar med barn och unga. Tillsammans utforskar vi lekens och skapandets betydelse för barn, unga och vuxna genom upplevelser, övningar och fördjupande samtal.
För att köpa biljett till detta pass, klicka här >>

Schema
11.00 Registrering följt av lunch
13.00–16.30 Seminariet pågår

Det går att vara med heldag, då bokar du in dig på fm passet och mailar stina@tillitsverket.se och talar om att du vill vara med på em. Då tillkommer en kostnad för eftermiddagsfikat.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor. Stina@tillitsverket.se eller 0708-737557

 

UPPLEVELSEUTSTÄLLNING PÅ TURNÉ

Tillitsverket söker samverkansorter för

Utställningen vill bjuda in till upplevelser om den lekande, skapande människan.
Insikter för tanken, känslan och kroppen.
Fylld med upplevelser för alla åldrar.
Och för vuxna att än mer förstå lekens och skapandets betydelse för människans välmående. Möjligheter för roliga gemensamma upplevelser.

Premiär på Artipelag
I oktober 2016 har utställningen SKAPA LEKA LYSSNA premiär på Konsthallen Artipelag, Värmdö. Nu söker Tillitsverket fler orter, kommuner, organisationer, institutioner, personer vill stå som lokala värdar under 2016 och 2017 års Sverigeturné.
Under fyra dagar i oktober flyttar Tillitsverket till på konsthallen Artipelag och bjuder in till upplevelser och möten kring lek och skapande genom:
Familjehelg fylld av lek, sago- och skapande äventyr.
Skoldag med lek och skapandeäventyr för Nacka, Värmdöskolor och dess pedagoger.
Tillitsdag för tjänstemän och civilsamhälle.

16-08-14__DSC2449.jpg

Hur skulle programmet se ut på din ort?
Under 2016 och 2017 finns möjlighet för 5-10 orter att stå som värd för utställningen. Programmet för varje ort skräddarsys utifrån önskemål och förutsättningar. Bland möjliga målgrupper och programpunkter finns:

  • Barnfamiljer, framförallt under helger. Vuxna leder och inspirerar i Sagolek, Teaterlek, Skapande, Bygglek och balansbana. Skolklasser, lek och skapandeäventyr för skolelever och dess pedagoger.
  • Lärare, pedagogisk fortbildning i form av workshops och upplevelser.
  • Lednings- och arbetsgrupper för konferens, grupp och kompetensutveckling.
  • Ungdomar, rörelselek och skapande.
  • Tillitsdag samverkansdag för tjänstemän, forskare, kreatörer, pedagoger, initiativtagare, samhällsbyggare som intresserar sig för kreativitet och skapande för hållbar samhällsutveckling.

För mer information, finansiering och samverkansmöjligheter kontakta Stina Balkfors, projektledare Tillitsverket, stina@tillitsverket.se 0708-737557.

OM TILLITSVERKET
Under ett treårigt Arvsfondsprojekt har Tillitsverket samlat upplevelser och insikter kring lek och skapande som två livsnödvändigheter. Utställningen speglar det unika i Tillitsverket, som omfattar många åldrar och kategorier, från spädbarn till företagsledare. Tillitsverket är ett fritt initiativ som erbjuder kurser, inspiration och samverkan för aktörer som vill tänka nytt och engagera sig för tillit och medmänsklighet lokalt och nationellt.
www.tillitsverket.se www.tillit.nuLänk till trailer

 

EN PÅ TUSEN

På Ingarö utanför Stockholm finns en speciell trädgård, samskapad på en omöjlig plats. Trädgården är en verkstad, en läroplats för samverkan med naturen på ett positivt sätt.

På söndag den 3 juli så är det möjligt att besöka trädgården genom Tusen Trädgårdar! Upplev och bli inspirerad! Varmt välkomna kl 11-16!
Kontakt: christina.h@tillitsverket.se eller mattias@tillitsverket.se.

Bilder och info om Trädgården från trädgårdsrikets hemsida finner du HÄR

STINA BALKFORS ÅRETS VÄRMDÖBO

HURRA! Stina Balkfors, Tillitsverkets grundare och främsta initiativtagare har blivit vald till Årets Värmdöbo!

Med sitt starka engagemang, tro på möjligheter och vilja till positiv förändring är Stina Balkfors en starkt lysande stjärna för medmänskligheten!

Stina blev årets Värmdöbo, från Värmdö Kommuns hemsida.

Eldsjäl blev årets Värmdöbo , en artikel i Nacka Värmdö Posten om Stina.

TILLITSVERKETS SOMMARPROGRAM 2016

VARSÅGODA här kommer en affisch full av kurser och evenemang med möjligheter till mänskliga möten, äventyr, utmaningar UPPlevelser och INlevelser!

VARMT VÄLKOMMEN!

TILLITSVERKET FÅR STÖD FÖR ETT TREDJE ÅR

Nu är det klart att TILLITSVERKET får stöd av Arvsfonden för ytterligare ett år!
Tack Arvsfonden för att ni tror på det fria initiativet, på vikten av tillit i och mellan människor och på lekens förvandlande kraft. TILLITSVERKET har ett spännande år framför sig med många nya idéer, samarbeten och initiativ.

TILLITSDAG I ÅRE

Den 15:e april bjuder Åre Kommun och Tillitsverket in dig tillsammans med aktörer inom kommun, näringsliv och civilsamhälle till en Tillitsdag som utforskar tillitsskapande i praktiken. Oavsett om du är chef, anställd, föreningsaktiv, företagsledare eller är allmänt intresserad så är du välkommen att delta.

När: 15 april 2016, kl 9.00-16.00
Mer information hittar du i kalendariet, du kan också kontakta Patrick, patrick@tillitsverket.se, vid frågor och för anmälan.
 

TILLITSDAG I MALMÖ

Många pratar om att vi behöver tillit för hållbar samhällsutveckling. Få pratar om HUR vi bygger och utvecklar den.
Om en vecka, onsdag 6 april, landar TillitsverketUnderverket i Malmö Stad och bjuder in till två saker. En halvdag för dig som arbetar med/i/för förändring, att utforska tillitens roll och tillitskapande i praktiken.

På kvällen visar vi dokumentärfilmen "Den lekande människan - en film om lek och tillit" med efterföljande diskussion och samtal.

Varmt välkomna med anmälan och frågor till malmo@tillitsverket.se eller kajsa@tillitsverket.se

Mer info finns i kalendariet och på eventsidorna https://www.facebook.com/events/1711619069116526/ och https://www.facebook.com/events/944190062355064/