FAMILJEHELG PÅ ARTIPELAG

Varmt välkomna stora som små!
En helg fylld av lekar, sagor och skapande äventyr för hela familjen när Tillitsverkets upplevelseutställning LEKA, SKAPA, LYSSNA gästar Artipelag 4-5 november. Utställningen bjuder in till upplevelser om den lekande, skapande människan. Insikter för tanken, känslan och kroppen, för barn och vuxna tillsammans. Och för vuxna att än mer förstå lekens och skapandets betydelse för människan.

Mer info och biljetter:  https://artipelag.se/aktiviteter/tillitsverket/

artipelag.jpg

LEK FÖR HELA FAMILJEN

LEKENS FÖRTROLLADE VÄRLD - Lek för hela familjen

gulabyggningen_foto.png

I helgen 23-24 september så avslutas Tillitsverkets besök i Gula Byggningen i Gustavsbergs hamn med två dagar fyllda med lek för hela familjen. Mer information hittar du i kalendariet och på facebook.

       SAGOLEK    

                            MÅLERI

               TEATERLEK

BYGGLEK

LEKENS FÖRTROLLADE VÄRLD

gberg.png

Tillitsverket vill inspirera till att satsa på lek, skapande och samverkan för positiv samhällsutveckling. Genom samarbete med Kultur och Fritidsenheten/Värmdö kommun har vi tillfälligt flyttat in i Gula Byggningen och bjuder in vuxna och barn till gemensamma upplevelser under september 2017. 

28 augusti – 5 september välkomnar vi Värmdös alla förskoleklasser med pedagoger till Lekens förtrollande värld. 

Tis 5/9 kl 17-18 Öppet hus
Tis 5/9 kl 18-20 Filmvisning Den lekande människan

Fre 8/9 kl 13.00–16.00 Öppet hus
Lör 9/9 kl 10.30–14.30 Bygglek och balansbana 30 kr/pers, Öppet hus
Mån 11/9 kl 9.30-11.30 Upplevelserum för de minsta
Tis 12/9 kl 17-18 Öppet hus
Tis 12/9 kl 18-20 Filmvisning Den lekande människan
Fre 15/9 kl 13.00-16.00 Öppet hus
Sön 17/9 Lekverksamhet på Artipelag
Mån 18/9 kl 9.30-11.30 Upplevelserum för de minsta

Tis 19/9 kl 17-18 Öppet hus
Tis 19/9 kl 18-20 Filmvisning Den lekande människan
Fre 22/9 kl 13.00-16.00 Öppet hus
23/9-24/9 kl 11.00-14.30 Lek för hela familjen 30 kr/barn, 70 kr/vuxen

Mer information om respektive tillfälle hittar ni i KALENDARIET

Gustavsbergs hamn

Psst... det är något magiskt på gång i Gustavsbergs hamn

teater.jpg

Nästa vecka bjuder vi i samarbete med Värmdö kommun in Värmdös alla 600 förskolebarn till sagoslottet och den magiska teatergarderoben som just nu växer fram i Gula Byggningen i Gustavsbergs hamn.

Hillesgårdspris för medmänsklighet och förståelse

Vi är så oerhört glada att Stina Balkfors, en av grundarna av Tillitsverket, får årets Hillesgårdspris för medmänsklighet och förståelse.
”För att hon i en tid av villrådighet, missmod och polariserade konflikter inte bara har insett att våra problem är gemensamma, utan hon arbetar också hängivet i praktiken för de gemensamma lösningar som blir uppenbara om vi vågar öppna våra hjärtan och visa den tillit till varandra som följer av att vi i grunden är ett" skriver prisets jury i sin motivering.

http://hillesgardspriset.se/pristagare/

LEKDAG PÅ INGARÖ

Vi inleder sommaren med en dag tillägnad LEKEN!

Den 17 juni blir det spännande äventyrslek i skogen, kojbygge, teaterlek i maskeradgarderoben, sagoäventyr och sång. 
Detta är en dag för alla – barn, unga och vuxna - att tillsammans uppleva den fria lekens magi med lekledare som inspirerar och leder äventyret.
Vi får använda vår kreativitet, inlevelseförmåga och vårt mod!

För information och anmälan lisa@tillitsverket.se

Världskulturmuséet Göteborg

IMORGON SMYGÖPPNAR VI FÖR ALLMÄNHETEN

Tack alla barn och pedagoger som besökt oss på Världskulturmuseerna i Göteborg senaste dagarna. Magiska vilda mystiska skrattiga stunder tillsammans. Vi fick besök av kungar, älvor, borkarövare, kungliga skräddare, discokillar, tonårstjejer och så självaste tomten.

Imorgon smygöppnar vi för allmänheten!

FREDAG14:00-17:00Afterwork-lek - smygöppning av "Skapa leka lyssna" Lek, skapa, bygglek, teater- och sagoäventyr för vuxna och barn tillsammans.
LÖRDAG & SÖNDAG 11:00-17:00
Fullt program för dagarna under Vetenskapsfestivalen i Göteborg hittar ni HÄR, (ange Tillitsverket i sökfältet så hittar ni vårt program för FREDAG-SÖNDAG)

VARMT VÄLKOMNA!!!

SKAPA LEKA LYSSNA TILL GÖTEBORG

9-14 MAJ kommer TILLITSVERKET till Världskulturmuseet i GÖTEBORG i samband med Vetenskapsfestivalen som i år har temat TILLIT. Under dessa dagar bjuder Tillitsverket in till skoldagar, familjedagar, fortbildning i lek och tillitsdagar för olika målgrupper.

Den 10 maj bjuder vi in till TILLITSDAG - FÖRÄNDRINGSKRAFT, anmälan senast 3 maj till Stina Balkfors stina@tillitsverket.se
Läs mer på hemsidan eller FB

13-14 maj bjuds 4 tillfällen för barn och vuxna tillsammans, DEN LIVSVIKTIGA LEKEN

VARMT VARMT VÄLKOMNA!

Smygpremiär på Vi har vandrat långt...Vi har vågat allt

"Tack för en fantastisk fin berörande vacker föreställning. Den finns kvar i mitt blodomlopp".

I söndags fick projektet Medmänniskor en fantastisk möjlighet att smyga igång turnén med en första föreställning som en del av invigningen av Youth Initiative Forum, på Kulturhuset i Ytterjärna. Temat på festivalen är Beyond Borders. Nervösa och upprymda fyllde vi stora scenen med vårt budskap om flykt, förändring och medmänsklighet. Det blev många fina möten med ungdomar från hela världen. Nästa gång vi ses är den 20 april, då det är premiär på Gustavsbergsteatern kl. 15.00. Välkomna! Mer information om Medmänniskor finns här.

Söndagar på Artipelag

Tillitsverket på Artipelag

Äntligen kan vi berätta om det roliga samarbetet med Artipelag. En söndag i månaden flyttar Tillitsverket in sin verksamhet på Artipelag. Varje tillfälle har ett tema inom lek och skapande, utifrån olika infallsvinklar. Första söndagen är redan den 19 mars och då är temat SAGA, ÄVENTYR, DANSLEK OCH SÅNG.

Se alla teman och boka biljett på Artipelags hemsida.

Varje datum erbjuds två pass: ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen.

Vi börjar alltid med att leka tillsammans och alla söndagar inkluderar berättande och sång av något slag.

Tillitsverket ser leken och skapandet som verktyg för tillit och medmänsklighet. Inspirerade av platsen och atmosfären på Artipelag vill de erbjuda lek och skapande för barn och vuxna tillsammans.

Aktiviteterna görs i den fria, skapande lekens anda.

 

SKAPA LEKA LYSSNA - BURLÖV CENTER

SKAPA LEKA LYSSNA turnén inleds i BURLÖV CENTER!

Imorgon virvlar 160 FÖRSKOLEBARN in med oss i lekens magiska värld. 
På fredag bjuder vi in till en TILLITSDAG om förändringskraft i människa och samhälle och på lördag öppnar vi dörrarna för gammal som ung att leka leka leka under vår FAMILJEDAG.

Vill du vara med och se på möjligheterna för att SKAPA LEKA LYSSNA kommer till din kommun? Kontakta då Stina Balkfors, projektledare Tillitsverket, stina@tillitsverket.se

MEDMÄNNISKOR

Teaterprojektet MEDMänniskor är i full gång. 
Ett teatermöte då 25 ungdomar (nyanlända och etablerade svenskar) skapar en improvisationsföreställning med teater, akrobatik, sång, musik, rytmer och rörelse som sedan åker ut på en miniturné till Orminge, Gustavsberg, Kumla, Lilla Edet och Hallsberg. Projektet genomförs i samverkan med Sofie Wränghede och Föreningen Familjehemsmöten.