16-06-19__DSC1527.jpg

Fantasi och lek, på riktigt.  Visst, på ett sätt är det på låtsas, stenhögen framför mig är inte en riktig bakugn med glödheta stenar. Men pojkens inlevelse mot leken och ugnen är PÅ RIKTIGT. Han samlar ved, han eldar, han vet hur ugnen fungerar och sköter den. Efter en viss tvekan och en noggrann genomgång så får jag låna den för att grädda några brödbullar.

Jag känner mig lätt töntig i mina tafatta försök att ta leken på allvar. Men så finns de där glimtarna när jag kommer nära. Nära vadå? Ja, inget och allt… frånvaron av mitt eget tyckande och dömande, närheten av en samvaro med människor som jag aldrig träffat förut.

Att ta leken på allvar blir också att ta sina lekkamrater och medmänniskor på allvar. Att ta på allvar det en annan människa ger och skapar ur sig själv in i leken. Att se varandras goda intentioner, allas vår vilja till närhet, spänning, skratt, till LIV helt enkelt.