Äventyr i Rövarborgen med Tillitsverket! 190 barn och 40 pedagoger i Nyköping klev modigt in genom borgdörren i omgångar. Några av rövarna fick inte komma in till inre borgården där Rövarhövding Ingeborg höll till. Rövarhövding Ulf var mäkta förgrymmad över denna orättvisa men fick hjälp av sina rövare att öva mod kraft och snabbhet. Barnen hade många förslag på hur. Det sprangs och spändes muskler, det sjöngs om farliga djur och så kämpades med repet i en kraftfull dragkamp. Nu var det dags!
Här kommer vi, här kommer vi, här kommer vi, ropade rövarbarnen och Hövding Ulf och klev in till Rövarhövding Ingeborg. Nu kämpades för att visa vilka som var starkast. Kampen med repet inleddes, det drogs av alla krafter och ibland vann Ingeborgs rövare och ibland Ulfs. Men något händer!
Borgtrollet dyker upp och tar fruktkorgen med all festfrukt. Vad gör vi nu? Nu kan vi inte kämpa mot varandra. Nu måste vi gå samman och hjälpas åt för att få fruktkorgen tillbaka till festen.
De modiga klev försiktigt fram till trollet för att snällt be om korgen, några ville ge vackra blommor och stenar men det som bäst hjälpte var när vi dansade med de vackra slöjorna som skimrade i luften.
Trollet gav korgen tillbaka och vågade sig på att komma ner för att vara med när vi deansad och sjöng av glädje för att vi alla kunde vara tillsammans i styrka och fred.
Tack alla fina modiga äventyrliga barn och pedagoger för er leklust.